PRZEKĄSKI

Ten temat zawiera 1 odpowiedź, ma 1 głos. Ostatnia aktualizacja:  Joanna Maria Nowicka 2 lata, 10 miesiące temu.

Wyświetlanie 2 wpisów: 1–2 (z 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #1347

    Mozzarella przekładana z burakami

    składniki:

    4 buraki

    3 kulki mozzarelli

    sos: świeża bazylia, ocet balsamiczny, sol, pieprz

    Buraki gotuję do miękkości. Obieram ze skórki, kroję w plasterki  i lekko obsmażam na oliwie.

    Pokrojoną w plasterki mozzarellę przekładam na przemian z burakiem.

    Polewam sosem.

    #1348

    Czipsy z pigwy

    (przygotowuję jesienią i odkładam do pudełka na zimę)

    składniki:

    pigwa (parę sztuk) , kilka łyżek cukru.

    Pigwę myję i kroję w plasterki. Mieszam z cukrem i odkładam na dobę do lodówki (aż puszczą sok)

    Całość przekładam do rondla i gotuję 10 minut (dodaję w miarę potrzeby trochę wody).

    Suszę w piekarniku w 120 stopniach.

Wyświetlanie 2 wpisów: 1–2 (z 2)

Musisz być zalogowany, aby odpowiedzieć w tym temacie.